aaa aaaa


NEA*

του Άγγελου Σπάρταλη


English
 

aaaaaaaa
 


έργα τέχνης

εκθέσεις


ταινίες

θέατρο


εκδόσεις


συνεντεύξεις


γεγονότα


φωτογραφίες

 

 


Raku-Raku

 
 


Η ενότητα Raku-Raku (οδηγίες για την αντιμετώπιση του συναισθηματικού πανικού) αποτελείται από μεμονωμένα κεραμικά και από κεραμικές ταινίες μικρού μήκους, σειρές κεραμικών -δηλαδή- των οποίων οι φωτογραφίες όταν προβληθούν διαδοχικά σχηματίζουν ένα κινούμενο θέαμα. Εδώ, οι αρχαίες τέχνες της κεραμικής, της χαρακτικής και της ζωγραφικής, συνδυάζονται αρμονικά με την νεογέννητη τέχνη του κινηματογράφου. Η πρώτη ταινία της σειράς (Το άλογο του Muybridge) κυκλοφόρησε ελεύθερα στο YouTube στις 5 Μαρτίου 2023.

 
 
πληροφορίες
      video
 
 
 


ART-THESSALONIKI 2022
CARRÉ-CARRÉ

 
 

Τον Νοέμβρη του 2022 η SIANTI gallery – Εικαστικός Κύκλος, αφιέρωνει στον Άγγελο Σπάρταλη το περίπτερό της στη φουάρ ART-THESSALLONIKI όπου παρουσιάζονται ελαιογραφίες και πρόσφατα έργα της σειράς «CARRÉ-CARRÉ», σε επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη και Χάρη Καμπουρίδη.

 
 
πληροφορίες
      video
 
 
 


ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΛΑ
ένα εικονογραφημένο LESBO-WESTERN

 
 

Το νέο βιβλίο του Άγγελου Σπάρταλη με τίτλο ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΛΑ κυκλοφορήσε από τις εκδόσεις ATHENS VOICE BOOKS τον Μάιο του 2022.

Προσχέδιο σύγχρονης τραγωδίας ή σκαλέτα κινηματογραφικής ταινίας, το θραυσματικό Μαρία και Στέλλα του Άγγελου Σπάρταλη είναι και κάτι σαν ένα σύγχρονο –κάπως άκομψο– Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Mε δομή και αρίθμηση που θυμίζει περισσότερο το Tractatus Logico-Philosophicus του Βίτγκενσταϊν και τη non finito Γυναίκα της Ζάκυθος του Σολωμού, παρά ένα στρογγυλό και συμπαγές αφήγημα σταθερού ρυθμού, αυτό το άναρχα εικονογραφημένο υβριδικό Lesbo-Western δεν θέλει να έχει καμία λογοτεχνική αξιοπρέπεια. Όλα στα μούτρα!

 
 
πληροφορίες
 
 
 


HELLO EARTH
NFT

 
 

Τον Δεκέμβρη του 2021, κατά παραγγελία της SIANTI Gallery - Εικαστικός Κύκλος, ο Άγγελος Σπάρταλης μαζί με μία 10μελή ομάδα συνεργατών ολοκληρώνει το NFT "HELLO EARTH" το οποίο βασίζεται στην ομώνυμη ζωγραφισμένη στο χέρι ταινία κινουμένων σχεδίων.

 
 
πληροφορίες      video
 
 
 


CARRÉ-CARRÉ

 
 

Τον Οκτώβριο του 2021 εγκανιάζεται η έκθεση του Άγγελου Σπάρταλη με τίτλο "CARRÉ-CARRÉ (οδηγίες για την αντιμετώπιση του συναισθηματικού πανικού)" στην SIANTI Gallery - Εικαστικός Κύκλος, στην Αθήνα..

 
 
πληροφορίες      video
 
 
 
192 Ναυσικάα
 


Τον Απρίλιο του 2021 ολοκληρώνεται η νέα κινηματογραφική ταινία  του Άγγελου Σπάρταλη με τίτλο "192 Ναυσικάα / επεισόδιο 02: Deus Ex Machina", διάρκειας 14 λεπτών.

 


πληροφορίες      trailer
 

 
 


Προσοχή πάπιες

 

Μία εγκατάσταση του Άγγελου Σπάρταλη στον υδροβιότοπο Αλμυρού, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Το έργο, ένα τοτέμ-πινακίδα και 27 πρωτότυπες, ελεύθερα διαθέσιμες ζωγραφιές, εγκαταστάθηκαν στον υδροβιότοπο το Σάββατο 3 Απριλίου 2021.

 
πληροφορίες
      video
 
 
 


CARRÉ-CARRÉ

 

Η ενότητα CARRÉ-CARRÉ (οδηγίες για την αντιμετώπιση του συναισθηματικού πανικού) του Άγγελου Σπάρταλη περιλαμβάνει κινηματογραφικές ταινίες μικρού μήκους ζωγραφισμένες στο χέρι. Η πρώτη ταινία της σειράς (Το πρώτο φιλί) κυκλοφόρησε ελεύθερα στο YouTube στις 16 Μαρτίου 2020.

 
πληροφορίες
      video
 
 
 


@9
:
στα εννιά

 

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ολοκληρώνεται η νέα κινηματογραφική ταινία  του Άγγελου Σπάρταλη με τίτλο "@9 : στα εννιά", διάρκειας 90 λεπτών.

 
πληροφορίες      trailer
 
 
 
Εγώ ή η κυρία Βάσω
;

 

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, στο πατάρι του κοσμηματοπωλείου “to skouliki”, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του Άγγελου Σπάρταλη με τον ιδιόρρυθμο τίτλο «Εγώ ή η κυριά Βάσω;». Στην έκθεση παρουσιάζονται μικρά σε μέγεθος, αμφιπρόσωπα έργα τα οποία δημιουργήθηκαν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες...

 


πληροφορίες
      video
 

 

 
Μέρες με τον Νίκο

 

Το νέο βιβλίο του Άγγελου Σπάρταλη με τίτλο ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ κυκλοφορήσε από τις εκδόσεις ΡΟΠΗ στις 20 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο συγγραφέας περιγράφει με μυθιστορηματικό τρόπο μπόλικα πικάντικα επεισόδια από την πολυετή και πολύπαθη συναναστροφή του με τον διάσημο σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο. Η έκδοση περιέχει επίσης πλούσια εικονογράφηση, η οποία αποτελείται από 50 έργα τέχνης 30 διαφορετικών καλλιτεχνών, 60 φωτογραφίες και αδημοσίευτα αρχειακά έγγραφα.
 

 


πληροφορίες
 

 

 
Νέο ε
πεισόδιο #45,  Feuilleté aux 3 fromages

 

Την 1η Απριλίου 2018, κυκλοφορεί ένα ακόμα επεισοδιο της εκπομπής "Θεός Ξεβράκωτος" του Άγγελου Σπάρταλη, με τίτλο "Feuilleté aux 3 fromages".

 


όλα τα επεισόδια     το επεισόδιο #45

 

 

 
Η Αλίκη στη χώρα του σκακιού

 

Στις 2 Ιουλίου 2017 κυκλοφορεί η οριστική έκδοση 12.0.5 της σκακιστικής εφαρμογής "Η Αλίκη στη χώρα του σκακιού" του Άγγελου Σπάρταλη. Πρόκειται για ελεύθερο σκακιστικό λογισμικό, συμβατό με τα λειτουργικά συστήματα Windows. Συνοδεύεται από πλήθος σκακιστικών εφαρμογών και αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης.

 


κατεβάστε την εφαρμογή

 

 
 


Η απολογία του Σωκράτη στο
Kaufbeuren

 

Τον Δεκέμβρη του 2015 ο Άγγελος Σπάρταλης παρουσιάζει το έργο "Η απολογία του Σωκράτη στο Kaufbeuren" υπό την αιγίδα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης και του Δήμου Αγίου Νικολάου, σε επιμέλεια Μαρίας Μαραγκού.

 


πληροφορίες
      video
 

 

 
Υβριδική μέθοδος ταξινόμησης

 

Τον Δεκέμβρη του 2015 ο Άγγελος Σπάρταλης δημοσιεύει ένα paper με τίτλο: "Υβριδική μέθοδος ταξινόμησης: Mελέτη του συγκριτικού συγχωνευτικού αλγόριθμου Merge Sort και του μη συγκριτικού καταμετριτικού αλγόριθμου Counting Sort με σκοπό τον συνδυασμό τους σε έναν ενιαίο αλγόριθμο βέλτιστης απόδοσης". Η εργασία περιλαμβάνει θεωρητικό μοντέλο, πρακτική εφαρμογή στην κβάντιση χρώματος με τον αλγόριθμο Color Quantization και πειραματικά δεδομένα.

 


διαβάστε το paper

 

 

 


Ο Χριστός ξανασταυρώνεται


Τον Μάη του 2014 ο Άγγελος Σπάρταλης εκθέτει την ζωγραφική σειρά "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" στην ART-ATHINA, υπό την αιγίδα της Titanium Yiayiannos Gallery.

 
 


πληροφορίες
      video
 

 

 


Από τη Γη στη Σελήνη


Τον Απρίλη του 2014 ο Άγγελος Σπάρταλης αποσπά το βραβείο κινηματογραφικής καινοτομίας και ψηφιακών εφέ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους "Από τη Γη στη Σελήνη".

 
 


πληροφορίες
     trailer
 

 

 


Ο ποιητής του
Facebook

Τον Απρίλη του 2013 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ίαμβος" το βιβλίο του Άγγελου Σπάρταλη με τίτλο "Ο ποιητής του Facebook".

πληροφορίες
 

 
 
Δείτε περισσότερα γεγονότα