Σκέψεις Σκέψεις: ένα video-εικαστικό ποίημα εντελώς κατάλληλο για ενηλίκους στη Ρόδο

Ενα video-θεατρικό ποίημα του Αγγελου Σπάρταλη είναι οι "Σκέψεις", που κάνουν πρεμιέρα στις 22 Μαρτίου, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Πρόκειται για μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου που παίζει με την ιδέα της συγκατοίκησης της καθημερινότητας με την ποίηση, της εικόνας με την ζωγραφική. Στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου για τρεις μόνο παραστάσεις, έως τις 24 Μαρτίου...

Το έργο ξεδιπλώνει τις σκέψεις ενός ποιητή που συνενώνουν ανόμοια στοιχεία με έναν ενδιαφέροντα εικαστικό τρόπο. Ο Εμπειρίκος, η σύχρονη τέχνη, οι εκλογές, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, τα ριάλιτι, μπλέκονται μεταξύ τους με αφορμή μια το πείραμα της συγκατοίκησης δύο πολύ διαφορετικών ανθρώπων σε ένα σπίτι: Της κυρίας Ελένης και του ποιητή νοικάρη της. Στο σπίτι της πρώτης, ο ποιητής απαγγέλλει "διαστροφικά" ποιήματα και γεμίζει τους λευκούς τοίχους με στίχους:

"Η παιδεραστία δεν διώκεται στις χώρες όπου αποτελεί Εθνικό Προϊόν. Θα 'ταν σα να απαγορεύαμε στους Ισπανούς να ραβδίζουν τις Ελιές τους... και στους Αμερικάνους να ραβδίζουν τους Αραβες".

Η κυρία Ελένη γυρίζει με μια βούρτσα και ασβεστώνει αυτούς τους τοίχους-οθόνες όπου πάνω τους προβάλλονται επτά διαφορετικά video-επεισόδια.

Ο σκηνοθέτης του έργου, Άγγελος Σπάρταλης, είναι ζωγράφος, με πλούσια εκθεσιακή δραστηριότητα στη Ρόδο, στην Αθήνα και στο εξωτερικό. Παράλληλα, πειραματίζεται με το video και τις ζωντανές παραστάσεις. Στη Ρόδο έχει παρουσιάσει τη θεατρική τριλογία "Το Tέλος του Kόσμου" (Αύγουστος 2000, Απρίλιος 2002, Αύγουστος 2003) στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης αλλά και σε βιβλιοπωλεία, μπαρ και εξωτερικούς χώρους της πόλης.

Η ταυτότητα της παράστασης
Κείμενα-Σκηνοθεσία: Άγγελος Σπάρταλης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Πόλυ Χατζημάρκου
Παραγωγή: ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Pnyk-Art
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ρούλα Βασιλοπούλου (κυρία Ελένη), Ιάκωβος Καμχής (ποιητής), καθώς και πολλοί άλλοι που εμφανίζονται μαγνητοσκοπημένοι.
HB
Άγγελος Σπάρταλης
Κατηγορία Εκδήλωσης
Σύγχρονο Θέατρο
Ημερομηνίες
22/03/2004 - 24/03/2004
Ώρα
21:00
Τόπος
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρόδου
Εισιτήρια
Κάρτα Πολιτισμού € 10,00
Κάρτα Πολιτισμού: είσοδος ελεύθερη
Επιπλέον Πληροφορίες
Το έργο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους

Για περισσότερες πληροφορίες: pollyhatz@yahoo.com
Τηλέφωνο
Κρατήσεων:
+30-22410-36710, 30668
Επικοινωνίας:
+30-22410-36710, 30668